ciuperci in coca de clatite

ciuprci cu clatite

Ingrediente

                12-15 ciuperci  cu pălărie mare

                100gr făină

                200ml lapte,un ou

                30ml ulei,15ml rom

                Sare,piper

                Ulei pt prăjit

Pălăriile ciupercilor fără codiţe,bine spălate şi aşezate cu lamelele în jos pe un şervet se presează puţin cu palma ca să se scurgă mai bine apa,apoi se pipereză puţin(nu se săreză deoarece sarea extrăgând apa din ele le înmoaie devenind mai fragile la manipulare,sarea se va pune numai în compoziţie).Într-un castron de 1 l se pun oul,50ml lapte,uleiul,romul,1/2linguriţă sare,apoi făina,amestecându-le bine(ca pentru clătite),frecând cu dosul furculiţei până când dispar cocoloaşele şi se diluează cu restul de lapte.

Se înfierbântă tigaia goală 3-4 minute,la foc mijlociu şi imediat se ia pe furculiţă câte o ciupercă,trecând-o repede prin compoziţia de clătite cu multă grijă ca să nu se rupă şi se aşează în tigaie.Pălăriile se vor aşeza una lângă alta,neînghesuite şi se vor rumeni câteva minute pe ambele părţi.

Se seveesc fierbinţi ca fel întâi,simple sau presărate cu caşcaval ras sau telemea rasă.Se pot reîncălzi la cuptor,10minute,înainte de servire.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s