Ciorba taraneasca

Ingrediente

                300/400 gr carne de vacă sau porc mai grasă

                Morcov,pătrunjel,ţelină total 200 gr

                O ceapă de mărime mijlocie,2 cartofi mijlocii

                1-2 ardei graşi,3 roşii

                O lingură cu mazăre boabe,10-12 păstăi de fasole verde

                Borş sau altă substanţă acră

                Frunze aromate şi sare

Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pun la fiert în 2l apă rece cu o linguriţă rasă de sare,se fierb circa 1 oră la foc mijlociu ca să nu se tulbure supa.Zarzavatul şi ceapa rase prin răzătoara cu găuri mari se călesc 2 minute cu 2 linguri de ulei şi se adaugă în supă împreună cu fasolea ruptă în bucăţi.După circa 30 minute se adaugă mazărea.

Când carnea este şi zarzavatul sunt bine fierte se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici,ardeii graşi felii subţiri şi roşiile tăiate în felii de 2cm grosime.Ciorba se fierbe încă 15 minute ca să se înmoaie cartofii,apoi se adaugă borşul sau altă substanţă acră,completând lichidul ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust.

Se lasă să mai fiarbă câteva clocote,apoi se ia de pe foc se aromează cu leuştean sau pătrunşel şi se serveşte nedreasă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s